Business, but not as we know it…

Business, but not as we know it…

Dit artikel verscheen eerder op INTO Business

Terwijl ik dit schrijf hebben we ons eerste grote evenement in het Leiden van na de coronajaren weer achter de rug en terwijl u dit leest is ons tweede grote evenement, het Singelparkdiner, ook alweer voorbij.

Op 17 mei vond de negende editie van de Slag om Leiden plaats op de vertrouwde locatie Sociëteit Minerva. Een kleine 400 gasten deed fanatiek en vol overtuiging aan de ontplofte pubquiz mee om het Leidse Hospice zoveel mogelijk geld te bezorgen, en wat was het gaaf! Voor het Singelparkdiner, dat eind juni plaatsvond, zal hopelijk dezelfde conclusie getrokken kunnen worden, we gaan het zien!

Waarom dan nog even stilstaan bij deze twee Leidse happenings? Er is iets veranderd in vrijwilligersland en in ondernemersland, en dat houdt me bezig.

Voor corona was een evenement organiseren, zeker als het een oorspronkelijk idee of bewezen formule was, steevast weliswaar veel werk, maar werd het gedaan met vele handen. Als de neuzen dezelfde kant op staan, is het net als binnen je onderneming: iedereen is enthousiast, probeert zoveel mogelijk bij te dragen en te scoren, allemaal voor dat ene doel. Zo samenwerken levert veel meer energie dan dat het je kost om mee te doen!

Juist daar lijkt door corona een beetje de klad in te zijn gekomen. Ik begin natuurlijk een ouwe l.l te worden in het Leidse en de roep om aanwas van vrijwilligers uit de jeugd klinkt al jaren, maar na corona is er écht iets veranderd. We zijn individualistischer en onverschilliger geworden en bovendien zijn vrijwilligers nog schaarser dan voorheen. Ook aan de kant van de voorheen grote aantallen aan ondersteunende ondernemers lijkt er iets van een kentering opgetreden te zijn in hun enthousiasme de stad te laten bruisen. De ouderwetse degelijke spelers uitgezonderd, want die zijn er gelukkig zeker nog!

Daarom bij dezen een stichtelijke oproep: zoek elkaar als ondernemer op, juist ook buiten het strikt doen van zaken en doe dat bij voorkeur zoals we gewend waren: bij een van de evenementen die Leiden laten bruisen! Je zult zien dat die manier van samenwerken en elkaar ontmoeten niet alleen veel leuker is, maar ook essentieel in het bewaren van de mooiste en meest bruisende stad van het land: Leiduh!

Fijne zomer.

Hoofdkantoor

Hoofdstraat 2
2351 AJ Leiderdorp

bel ons

071-5422720