Veelgestelde vragen

 

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is vennootschapsbelasting?

  Vennootschapsbelasting is een internationaal veel voorkomende directe belasting op “inkomen” die door een staat (of een lager overheidsorgaan) wordt geheven van rechtspersonen en bepaalde niet rechtspersoonlijkheid bezittende samenwerkingsverbanden. Voor de bepaling van het inkomen dat aan belasting is onderworpen, wordt veelal onderscheid gemaakt tussen rechtspersonen die in die staat gevestigd zijn (inwoners van de staat) en rechtspersonen die niet in die staat gevestigd zijn, maar die daarentegen wel inkomen genieten dat in die staat zijn oorsprong vindt (niet-inwoners van de staat).

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is omzetbelasting?

  Omzetbelasting is een indirecte belasting die een overheid heft op de verkoop van producten of diensten. Een veel voorkomend type is btw (belasting over de toegevoegde waarde). De belasting wordt geheven op de verkoopprijs van een product in elke stap van het productie- of distributieproces (bronbelasting), met verrekening van de door de producent of distributeur betaalde belasting. Uiteindelijk wordt de btw betaald door de consument en door niet-btw-plichtige organisaties.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is HBK?

  Wij zijn meer dan een accountant of fiscalist. De adviseurs van al onze vakgroepen ondersteunen en adviseren u graag zodat u het beste uit uzelf en uw onderneming kunt halen. Hoe wij dit doen? Door anders naar uw situatie te kijken. Verder te kijken dan alleen sec naar de belastingdruk. Geen kans te missen en te zien wat anderen niet zien.

 • image/svg+xmlimage/svg+xml
  Wat is Thijsbelasting?

  Thijsbelasting is een belasting uit de Middeleeuwen die destijds in Leiden werd geheven op mensen die het in hun hoofd haalden om te gaan sporten. Meer informatie over Thijsbelasting lees je op hbk.nl.

Hoofdkantoor

Hoofdstraat 2
2351 AJ Leiderdorp

bel ons

071-5422720