MIA en de Vamil

 

MIA en de Vamil

Met de milieu-investeringsaftrek (MIA) profiteert u als ondernemer van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Naast de MIA biedt de Vamil-regeling u de mogelijkheid om 75% van de (milieu-)investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven. Vraag de MIA/Vamil aan binnen drie maanden na het aangaan van de definitieve investeringsverplichting. Bent u te laat, dan loopt u een forse aftrekpost mis.

Met de milieu-investeringsaftrek (MIA) profiteert u als ondernemer van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Het investeringsbedrag moet minimaal € 2.500 zijn. De MIA komt boven op uw gebruikelijke kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De grondslag voor de MIA kunt u verhogen met advieskosten en de kosten van het in gebruik nemen van bedrijfsmiddelen. Voorwaarde voor de toepassing van de MIA is dat u investeert in bedrijfsmiddelen die zijn opgenomen in de Milieulijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Naast de MIA biedt de Vamil-regeling u de mogelijkheid om 75% van de (milieu-)investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven. Dat kan ineens, in vier jaar, in tien, vijfentwintig jaar enzovoorts. Snel afschrijven levert u een rente- en liquiditeitsvoordeel op, maar juist heel langzaam afschrijven kan ook voordelen hebben. Vraag de MIA/Vamil aan binnen drie maanden na het aangaan van de definitieve investeringsverplichting. Bent u te laat, dan loopt u een forse aftrekpost mis.

Hoofdkantoor

Hoofdstraat 2
2351 AJ Leiderdorp

bel ons

071-5422720